Megyei Prima Díj
Veszprém megye
  
Arany támogatóink
  


 
 
 
Hírek » A VKIK és VOSZ Veszprém együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírása
  A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2024. február 21-én tartotta hagyományos Gazdasági Évnyitó rendezvényét, amelyen dr.  Pogátsa Zoltán közgazdász és Krisán László, a KAVOSZ Zrt.  vezérigazgatója tartott előadást, továbbá a VOSZ Veszprém Vármegyei  Szervezete és a VKIK együttműködési megállapodásának aláírására  is sor került.
 

A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné kamarai főtitkár köszöntötte a résztvevőket. Az esemény megnyitásaként dr. Markovszky György kamarai elnök ismertette a legnagyobb nemzetközi gazdasági kihívásokat és azok helyi hatásait, majd átadta a szót dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, egyetemi docens részére, aki a magyar gazdaság helyzetéről és jövőképéről osztotta meg gondolatait.

Dr. Pogátsa Zoltán éles elemzése hazánk gazdasági helyzetéről komoly figyelmet kapott, miközben bemutatta a jelenlegi kihívásokat és a lehetséges jövőbeli irányokat, nevezetesen: csökkenő infláció, banki hitelezés helyreállása, kamatkiadások csökkenése, áfabevételek növekedése, államháztartási hiány csökkenése, GDP növekedése, eautó beruházások előretörése.
 
 
A program következő részében Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója beszélt a kisvállalkozók számára elérhető finanszírozási megoldásokról a megújult Széchenyi Kártya Programban. Krisán László részletesen bemutatta a kkv-hitelezés trendjeit, valamint a program kkv-k fejlődésére gyakorolt jelentőségét. Kitért emellett az ESG bevezetésére is [Environment (környezet), Social (társadalom), Governance (vállalat vezetés/irányítás)]. A KAVOSZ E-Green Zrt-je az uniós ESG irányelvekre tekintettel zöldhiteleket, képzéseket fog indítani.

Az esemény második részében a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a VOSZ Veszprém Vármegyei Szervezete közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor. A megállapodás előnyeit Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, valamint Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke méltatta.
 

 
Az esemény záró gondolataiban dr. Markovszky György kiemelte a gazdasági együttműködés fontosságát és a kisvállalkozások számára elérhető támogatási lehetőségek kihasználásának jelentőségét. A kötetlen beszélgetés és az állófogadás lehetőséget teremtett a résztvevőknek a további tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

A rendezvényeken bemutatott előadások az alábbi linkekről letölthetők:
https://veszpremikamara.hu/hirek/gazdasagi-evnyito-2024
 
forrás: VKIK
 

social network
face.jpg   twi.jpg
Ezüst támogatóink
 
Bronz támogatóink
 
 
 
Pártolóink:
 
 
 
 
   
INweb Informatika